מיהן הבירות הכלכליות של העולם? להלן הדירוג
פורסם: אפריל 14, 2013 נושאים: הכל, כלכלה-עסקים, מיתוג מדינות, מיתוג ערים, תחבורה | Tags: Ny-Lon, The Global Financial Centres Index, בוסטון, ג'נבה, דירוג ערים, הונג קונג, המרכזים הפיננסיים, וונקובר, וושינגטון, וינה, טוקיו, טורונטו, כלכלה, לונדון, לוקסמבורג, מדד המרכזים הפיננסיים, מונטריאול, מיתוג, מיתוג עירוני, מיתוג ערים, ניו יורק, סיאול, סידני, סינגפור, סן פרנסיסקו, פרנקפורט, ציריך, קואלה לומפור, קלגרי, ריאד, שיקגו, תחרותיות השארת תגובהלונדון ממשיכה להוביל את רשימת המרכזים הפיננסיים העולמית, וניו יורק מדורגת שנייה, על פי מדד המרכזים הפיננסיים (The Global Financial Centres Index). שתי ערים אלה, שכבר קיבלו את הכינוי ני-לון (Ny-Lon) שולטות בעולם הפיננסי כבר עשרות רבות של שנים.
הדוח מנתח את המרכיבים המרכזיים המאפיינים את מרכזי הפיננסיים ומזהה 3 מרכיבים עיקריים המגדירים את הפרופיל שלהם, יחד עם משתנים נוספים של תחרותיות: קישוריות – עד כמה העיר מוכרת בעולם, ועד כמה אנשי מקצוע שאינם חיים בה מאמינים בקישוריות שלה למרכזים אחרים. גיוון – רוחב היריעה של הסקטורים המשגשגים בעיר, עושר בסביבה עסקית. התמחות – עומק ההתמחות בסקטורים השונים, ניהול ההשקעות, בנקאות, ביטוח, שירותים מקצועיים וממשל ורגולציה.
כל 5 הערים המדורגות בראש הרשימה נמצאות במיקום זהה לזה של השנה שעברה. אחרי לונדון וניו יורק, הונג קונג וסינגפור מדורגות 3 ו-4, וציריך מדורגת 5. טוקיו, ג'נבה, בוסטון, סיאול ופרנקפורט משלימות את העשירייה הראשונה. ערים בארה"ב ובקנדה תופסות את שבעת המקומות הבאים, לאחר ששיקגו וטורונטו נפלטות מהעשירייה הראשונה. שיקגו מדורגת 11, טורונטו 12,סן פרנסיסקו 13, וושינגטון 14, וונקובר 15, מונטריאול 16 וקלגרי 17. לוקסמבורג, סידני ווינה סוגרות את רשימת 20 המובילות.
לונדון, כך נראה, לא נפגעה מהמשבר הכלכלי באירופה. צירך וז'נבה מבססות את מיקומן בעשירייה הראשונה, פרנקפורט ופריז עולות, לוקסנבורג, וינה, מילאנו, ורומא גם כן מציגות שיפור. לעומתן, ליסבון, רייקיאוויק, בוסהפשט ואתונה נמצאות בירידה, כשאתונה יורדת מהמקום ה-68 למקום ה-79.
כל המרכזים הפיננסיים באסיה, למעט בייג'ינג, רשמו עלייה בדירוג. קואלה לומפור, סינגפור וטוקיו רשמו את העלייה החזקה ביותר באזור, ואילו בייג'ינג מציגה צניחה של 15 מקומות. גם המרכזים הפיננסים באמריקה התחזקו, אם כי שיקגו, טורונטו וסן פרנסיסקו ירדו מעט. בוסטון נכנסה לעשירייה הראשונה עם עלייה למקום ה- 8 (11 בשנה שעברה), ועברה את סיאול, שיקגו וטורונטו. המרכזים הפיננסיים באמריקה הלטינית רשמו התקדמות משמעותית, וריו דה ז'ניירו וסאו פאולו מדורגות כעת בין 50 המובילות, לאחר שטיפסו כל אחת בארבעה מקומות.
ריאד, סעודיה, היא המרכז הפיננסי שהציג את ההתקדמות המשמעותית ביותר ב-2013, וזינקה ב-72 מקומות אל המקום ה-32. מרכזים אחרים שהציגו התשמות משמעותית הם בואנוס איירס, מונקו, רומא ווינה. תל אביב, אלמטי, באקו, בוסאן, גואנזו, ליכטנשטיין, ניו דלהי, ריגה, סנטייגו וטייג'ין הוספו למדד שיעקוב כעת אחר ביצועיהן גם כן.
הסקר הכלול בדוח בוחן אילו מרכזים פיננסיים יהיו חשובים יותר בשנים הקרובות. אסיה ממשיכה להתחזק והיא המקום בו המשיבים צופים לראות את השיפור המשמעותי ביותר.
כמעט 40% מהמרכזים הפיננסיים הכלולים בדוח ממוקמים בשווקים מתפתחים. מאז ששווקים אלה צברו חשיבות בכלכלה הגלובלית, הדוח מבצע סקר נפרד עבור שווקים אלה, הבוחן אילו מהמרכזים יהיו המצליחים ביותר בחמש השנים הבאות. המשיבים לסקר מאמינים כי סין ודרום קוריאה יובילו את אזור אסיה והפסיפיק. במזרח התיכון ואפריקה, קטאר ואיחוד האמירויות הן בעולות בסיכויים הטובים ביותר, ואחריהן טורקיה. במזרח אירופה, פולין היא המדינה שיש לעקוב אחריה, ובאמריקה הלטינית מרכזי הפיננסים של ברזיל צפויים להמשיך ולצמוח.
הסקר גם שואל מהם השיקולים החשובים ביותר כאשר שוקלים השקעה בשווקים מתפתחים, והתשובות מדרגות בראש את הרגולציה, מקרו כלכלה, יציבות, רמת שחיתות, פתיחות ותחרותיות ויציבות פוליטית.
מדד המרכזים הפיננסיים כולל 79 ערים, ומבוסס על דירוגים שונים, צעדים שערים נוקטות וסקר בקרב יותר מ-2,000 מומחים פיננסיים כדי לאמוד את התחרותיות, הסביבה העיסקית, הון אנושי ופקטורים נוספים.
- דירוג המרכזים הפיננסיים 1-40
- דירוג המרכזים הפיננסיים 41-79
מאמרים קשורים: מי גר בהייד פארק מס'1, ומה זה אומר על הכלכלה העולמית? | הערים הגלובליות החשובות לעשירי העולם, והיכן הם גרים | עתיד הערים תלוי בשדות התעופה | 20 המדינות הצומחות ביותר | 300 הערים הצומחות ביותר
תגובות אחרונות