"הייטק פוגש את החיים הטובים" – מיתוג ושיווק אזורי הייטק. קרלסרוהה
פורסם: יוני 3, 2012 נושאים: הכל, כלכלה-עסקים, מיתוג ערים, תיירות | Tags: bioValley, Karlsruhe Technology Region, nanoValley.eu, איכות חייםת, גרמניה, הייטק, מחקר ופיתוח, מיתוג, מיתוג אזור, מיתוג עירוני, מיתוג ערים, מספר חוקרים, מספר פטנטים, קרלסרוהה, ריין-נקאר, שטוטגרט, שיווק אזורי הייטק, שיווק מקום, שיווק תיירות, תרבות השארת תגובהשיווק אזורים נמצא בזינוק. בעוד בישראל כל עיר או רשות מקומית, בלי קשר לגודלה, שואפת להיות מותג עצמאי, לעיתים קרובות ללא הצדקה של ערך מותגי, באירופה ערים קטנות וגדולות מתאחדות לאזורים, במטרה לזכות לחשיפה בזירה הבינלאומית. ביחד, אזורים אלה מנסים למשוך משקיעים, מעסיקים פוטנציאליים ותיירים.
הזדמנויות תעסוקתיות ואיכות חיים משחקים תפקיד חשוב במובן זה. במחקר שנערך לאחרונה השווה אזור הטכנולוגיה קרלסרוהה עם 10 אזורים אחרים באירופה, בתחומים של מחקר ומאפיינים אזוריים.
אזור קרלסרוהה, בו מספר רשויות מקומיות, ערים ושחקנים אחרים חברו כדי ליצור את Karlsruhe Technology Region. קרלסרוהה, עיר בת 300,000 תושבים בדרום מערב גרמניה, ידועה כמקום בו הומצאו האופניים. באזור כולו חיים 1.2 מיליון תושבים.
כמו במקומות רבים בדרום גרמניה, גם כאן יש חברות הייטק רבות, מוסדות ואוניברסיטאות. זהו אחד מאזורי ההייטק המובילים באירופה, לדוגמה: הוא מדורג רביעי במספר הפטנטים, שמיני במספר החוקרים, וההוצאה הציבורית על מחקר ופיתוח הוא שביעי באירופה. יחד עם נתונים אלה, ואחרים, באופן מפתיע אולי, פקטורים "רכים" כמו איכות חיים (טבע, תרבות וכו') ממלאים תפקיד חשוב במאמצי השיווק של האזור. כמובן שגם הפקטורים העסקיים ממלאים תפקיד. השילוב של הפקטורים ה"רכים" וה"קשים" של האזור משתקף גם בסלוגן: “HighTech meets the Good Life” . יש שימוש בכלי שיווק מגוונים- מחוברות בנות 60 עמודים, אתר אינטרנט בשלוש שפות, דיוידי וסרטוני יוטיוב.
המותג קרלרוהה הוא למעשה אשכול של ערים וסקטורים קשורים משולבים יחד בשיווק האזור. הבולטים הם bioValley ו- nanoValley.eu. מאתר האינטרנט ניתן להניח כי גופים אלה נמצאים "תחת" המטריה של מותג קרלסרוהה, אולם למעשה, מבחינה גאוגרפית הם רק נמצאים קרוב.
במונחים של שיווק האזור, קרלסרוהה התחילה מוקדם. המותג Karlsruhe TechnologyRegion קיים כבר משנת 1987. מאז, אזורים רבים אחרים בגרמניה ואירופה אימצו את הגישה של מיתוג אזורי. משנת 2005 האזור המטרופוליני של ריין-נקאר, הממוקם מצפון לקרלסרוהה הוא אחד מ-11 אזורים מטרופולינים גרמניים. קרלסרוהה עצמה, ממוקמת מחוץ לאזור המטרופולינים, וככזו היא העיר הגרמנית הגדולה ביותר מחוץ לאזור. זה בהחלט חסרון. ערים גדולות וקטנות רבות יכולות להציג את עצמן כחלק מאזור מטרופוליני בזירה בינלאומית, בעוד קרלסרוהה אינה יכולה. בנוסף, העובדה כי העיר המרכזית שטוטגרט, וגם אזור המטרופולין ריין-נקאר אינם מוזכרים בחומר הפרסומי, מצביע על כך שקרלסרוהה ממוקדת בעצמה, ובאיזור המאוכלס בדלילות יחסית.
מאמרים קשורים: איפה צומח ההייטק בעולם? | "תוצרת גרמניה" בעידן הגלובליזציה | מפת החדשנות העולמית | מוזיאון הבאוהאוס החדש | תחרות עיר הבירה הירוקה של אירופה
תגובות אחרונות